Skip to content
T: 08-29 95 16 M: 070-364 00 44 E: bfg@bfg-affarsutveckling.se

Förhandla

Från strikta regler till dirty tricks

Den här boken vänder sig till alla som har behov av att förbättra sin förmåga att genomföra kvalificerade affärsuppgörelser. Innehållet är anpassat främst för dig som i din yrkesroll affärsförhandlar, men även du som ibland förhandlar i andra sammanhang kommer att ha stor nytta av boken.

Visste du förresten att förmågan att kunna förhandla på ett skickligt sätt är en av nycklarna till goda relationer med andra människor.

Din förmåga att kunna förhandla på ett skickligt sätt är självfallet en tillgång också när det gäller att nå framgång i yrkeslivet. Många tror att förhandling är att köra lite win-win och betraktar förhandlingssituationer som snällhetstävlingar. Dessa personer har troligen många förlorade miljoner framför sig.

Och i framtiden – när de ser i backspegeln – kommer de att säga: ”Många av de affärer som vi gjort skulle kunna gjorts något bättre”. Kanske har du redan hört dessa ord?

Det kan därför vara klokt, precis som du nu gör, att medvetet avsätta tid till att förbättra din förhandlingsförmåga.

Ämnet förhandling har först på senare år börjat få gehör i skolor och på universitet, men är fortfarande mycket styvmoderligt behandlat. Det ses ofta som ett tillägg eller undantag i ordinarie kursplaner.

Från min horisont är det märkligt att förståelsen är så låg, med tanke på att det är en så avgörande förmåga för människor att nå sina personliga och affärsmässiga mål.

Recensioner om boken

Viveka Bonde

Bo Gustafssons bok Förhandla är en ögonöppnare!
Boken ger inte bara konkreta råd i hur att förhandla fram en överenskommelse där båda parterna känner sig nöjda, utan går mycket längre. Boken uppmuntrar läsaren till att sträcka gränserna och våga gå utanför komfortzonen. Genom att Våga Vara Obekväm uppnås handfasta resultat långt över förväntningarna, där grundlig förberedelse, analys av maktbalans, korrekt användande av personlig-heterna kring förhandlingsbordet, rätt kost i magen, samt intelligent förhandlingsteknik - skapar ett optimalt resultat!
Bo serverar denna paradrätt till bok på ett enkelt och begripligt sätt, vilket gör att läsaren lätt och fort kan omvandla teori till praktik.
Viveka Bonde Advokat/Partner
Bonde Barzey

liv-eklund-swartz

Jag garantera dig att den här boken ger dig de verktyg du behöver för att lyckas! Jag kan helt ärligt säga att denna bok helt har förändrat mitt sätt att betrakta min egen förmåga att förhandla och kunna styra svåra situationer. Här har du boken där Sveriges vassaste och trevligaste förhandlingsproffs samlat sina smartaste tips och bästa riktlinjer. Så varför ska du läsa boken? Listan kan göras längre än du har tid att läsa.
Det du kommer uppleva beror helt på vad ditt mål med kunskapen är och självklart, hur obekväm du vågar bli som förhandlare.
Liv Eklund Swartz
Student vid Sälj- & 
Marknadshögskolan

folke-hermanson-snickars

Det här är en bok om affärsförhandlingar som är skriven av Bo Gustafsson. Han är en erfaren förhandlare och utbildare med mer än 30 års erfarenhet.
Förhandlingsprocessens olika delar och moment beskrivs. Från förberedelser, via sonderande förhandlingar till slutförhandlingar. Gustafsson har också tagit hjälp av närings-experter och en framgångsrik kock som komponerat recept för en framgångsrik förhandling. Flera kapitel innehåller övningsuppgifter och checklistor, vilket uppmuntrar till ett aktivt läsande. Författaren delar också med sig av sina egna erfarenheter i form av exempel från verkliga affärsförhandlingar, men också i form av en referens-lista över andra böcker på svenska om förhandlingar. Förhandla är en generös bok för den som verkligen vill bli ett förhandlingsproffs.
Lektör Folke Hermanson Snickars
BTJ Bibliotekstjänst

mikael-arndts

Förhandla är en bok som garanterat gör att du kommer lyckas bättre i alla dina kommande förhandlingar. Jag har sparat pengar både privat och i mina företag. Jag har även tjänat miljoner på att följa de råd som Bo Gustafsson delar med sig av i boken.
Köp den eller låna den och se till att du läser den om-gående och noggrant!!
Mikael Arndt
Department of Awsome

Mattias Lundkvist

Boken är en steg-för-steg handbok som tar dig igenom hela förhandlingsprocessen. Speciellt värdefulla är checklistorna för varje delmoment i förhandlingen, samt insikterna som du kommer att få kring betydelsen av en strukturerad förberedelse.
För dig som ofta har många affärsmöten på kort tid, är detta en komplett bok till professionella förberedelser.
Mattias Lundkvist, Försäljningschef
FindCourses PRO